Karlovarský knedlík z mikrovlnky

 Aneb, když chcete nedělní oběd, ale nemáte čas ani počet strávníků, pro které by se vyplatilo vařit celou šišku...



Na 6 plátků budeme potřebovat:
5 krajíčků světlého toustového chleba
4 polévkové lžíce mouky
1 špetku soli
1 špetku kypřícího prášku
6 polévkových lžic mléka
1 žloutek
na špičku nože muškátového oříšku/květu
snítku petrželky

V širokém šálku dobře promísíme všechny sypké přísady. Přidáme mléko a žloutek a vymícháme řídké těsto. Nakonec vsypeme na kostičky pokrájený toustový chleba a usekanou petrželku, promícháme, aby se chleba rovnoměrně obalil těstem a hmotu uhladíme. Mikrovlnnou troubu nastavíme na maximum a vaříme cca 2 min. Hotový knedlík nakrájíme na plátky nití, jak jsme zvyklí. Ihned servírujeme.
Karlovarský knedlík nejlépe doplní pečeně a zelí.


Poznámka šéfkuchaře: knedlík bude nadýchanější, pokud do něj přidáte i vyšlehaný bílek...

Žádné komentáře:

Okomentovat