Tentokrát lišky

Liška obecná je sice houbička malá, ale velice chutná a často roste v hejnech, takže není problém jich nasbírat dost.
Ragout je oblíbené jídlo, jelikož k jeho přípravě stačí jeden hrnec či kotlík. Liškové ragout je navíc rychlé.

V hrnci osmahneme kousek na drobno pokrájeného špeku a jednu cibuli. Podle množství  nasbíraných hub přidáme přiměřeně na kolečka nakrájené mrkve, na kousky nakrájeného celeru a několik hrstí červené čočky.
Osolíme, opepříme a přidáme tymián, jalovec a bobkový list. Přidáme rajčatovou passatu a podlijeme vodou či černým pivem a necháme dusit do změknutí. Nakonec přidáme lišky a jen krátce povaříme.
Podáváme s chlebem.




Tip šéfkuchaře pro hladovce: s liškami přidáme malé bílé klobásky a dobře je prohřememe.

Žádné komentáře:

Okomentovat