![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik2tbYxesHOLVEx_Ya2vUI-rZf9KDzwGZK76JN_6wZxMDYY9x1uxgwN2YcTaHSUmdEhjNfPBZ0dI4tzaowc6WLZ5Hb_PphQHruEeW3tQoSVUIleDw5yhgg1tBm8nYjC0ThY0s9aHmWKALD/s400/2.jpg)
5 krajíčků světlého toustového chleba
4 polévkové lžíce mouky
1 špetku soli
1 špetku kypřícího prášku
6 polévkových lžic mléka
1 žloutek
na špičku nože muškátového oříšku/květu
snítku petrželky
V širokém šálku dobře promísíme všechny sypké přísady. Přidáme mléko a žloutek a vymícháme řídké těsto. Nakonec vsypeme na kostičky pokrájený toustový chleba a usekanou petrželku, promícháme, aby se chleba rovnoměrně obalil těstem a hmotu uhladíme. Mikrovlnnou troubu nastavíme na maximum a vaříme cca 2 min. Hotový knedlík nakrájíme na plátky nití, jak jsme zvyklí. Ihned servírujeme.
Karlovarský knedlík nejlépe doplní pečeně a zelí.
Poznámka šéfkuchaře: knedlík bude nadýchanější, pokud do něj přidáte i vyšlehaný bílek...
Žádné komentáře:
Okomentovat