![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjX5_fYgxg8UQZlIZTJ87vFLqHENlvffYTVhrD6WHxZJamJTsADWAdMBC1IQcwg7FG_w2maQgG1d7A_YpAelidtoBYstbHfjOAZYmS1EJ_r8XheqquIYPrg6_xtXSa7VqnUeNO8ZGuiuVH/s640/mydlo2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk-Cb7WzCtggyG2M1_-ou88SXITgyZ54lfKNfWZrxIxXS9lIm5UGxua-uIFOhxZO1EHE-8qWmbx_O2gjqQq9hInO91BfewShIC_DiSZxBcdz1AdIVi3JhhEO1pl2hcBeSCDxU7yTZhsphv/s320/mydlo.jpg)
Překvapivě, do mikrovlnky s ním! Na plný výkon, na cca 1-2 minuty, v zakryté nádobě (nechceme, aby nám potom všechno chutnalo jako mýdlo, že). Mýdlo začne bublat a pěnit. Pokud máte mýdlo přírodní, vyrobené metodou za studena, získáte ohřátím hmotu podobnou včelímu vosku a můžete tvořit, třeba jako Kreveta, válečkem na těsto a vykrajovátky.
Mýdlo obyčejné, kupované v drogerii, má bohužel mnohem vyšší teplotu tání, takže vypění, rychle ztuhne a ještě ke všemu je dost křehké, takže se ke tvoření příliš nehodí. Ale vzniklou pěnu můžete nadrtit a získáte tak vlastní prášek na praní.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfFPocfNLJdD8fmh3-b0l1yXi1rOguHDpQIAY0ipWtrcHPUmMoNeROBcTMI_-psETjayeT_gIlOS79a3a7dkfj03gcCm51Mv_ME7J3yFwK3cE5hOp_XvGv-JqvgZLZYjc7cgNyy76rngUk/s320/dorticky.jpg)
NEZAPOMEŇTE, pokud se rozhodnete vytvořit mýdlo ve formě bonbonů, tak, jako Kreveta, je třeba je hlídat před dětmi obzvláště pečlivě!
Žádné komentáře:
Okomentovat